Сăutare: Adriana Boroș
Adriana Boroș: Copiii sunt mult mai interesați și mai îngrijorați de relațiile sociale pe care le au de cât de note
Un nou an școlar a început. Dincolo de lecții, sarcini, așteptări și rezultate academice, copiii învață la școală să relaționeze, să colaboreze, să-și facă prieteni, să gestioneze conflicte.…
-
02 Septembrie 2021 11:24
CU MINTEA DESCHISĂ | Cum abordăm educația sexuală în relația cu copiii dincolo de tabu
Că e nevoie, că e bine să facem educație sexuală cu copiii în familie tot auzim. Dar cum? Cum discutăm cu copiii noștri aspecte despre care nouă ni s-a transmis că sunt rușinoase, că sunt tabu?
-
10 Iunie 2021 11:35
CU MINTEA DESCHISĂ | Rușinea și vinovăția - de ce le confundăm și ce efecte au atunci când sunt folosite ca metode de educație
Oamenii din diverse culturi și epoci au făcut și fac apel la rușine și vinovăție pentru a educa, pentru a face ordine în societate, pentru a controla alți oameni.
-
11 Martie 2021 10:03
CU MINTEA DESCHISA | Ne pot ajuta crizele să devenim mai conștienți de noi înșine?
Prinși în case, aproape unii de alții sau dimpotrivă separați, mai mult ca niciodată, pentru cei mai mulți dintre noi regimul de carantină a adus un context nou ce influențează în diferite feluri…
-
07 Mai 2020 16:34
Pauza de cafea | Adriana Boroș: într-un act de comunicare nu putem ascunde dacă suntem sincer implicați sau nu
La ce vă gândiți când spunem ”conectare”? La internet? La rețele de socializare? Dar câți dintre noi se gândesc la familie, prieteni? Creierele noastre au o capacitate incredibilă de interconectare…
-
29 Octombrie 2018 12:46
Pauza de cafea | Adriana Boroș: Un copil care vrea să facă mai mulți pași în procesul de învățare a mersului, nu a fost motivat, stimulat sau pedepsit să facă asta
Ce este de fapt motivația și cum funcționează. E ceva cu ce ne naștem și vine din interiorul nostru? Sau e ceva ce este determinat de factori externi? De ce în anumite situații ne simțim foarte…
-
04 Septembrie 2018 16:03
Pauza de cafea | Cum se întâmplă că în relația cu copiii facem lucruri de care nu suntem mândri?
Cum se întâmplă că în relația cu copiii, ca părinți, din cele mai bune intenții, ajungem să facem lucruri cu care nu ne simțim confortabil și de care nu suntem mândri?
-
03 Ianuarie 2018 17:45
Pauza de cafea | Cum înțelegem comportamentele copiilor
Cum ne înțelegem copiii în diverse situații care ne par dificile cum ar fi plânsul, atunci când lovesc, țipă sau aruncă cu obiecte pe jos, atunci când refuză orice li se propune? Ce înțelegem…
-
04 Iulie 2017 16:49
Pauza de cafea | Cum devenim părinți (conștienți)?
Vorbim despre educație conștientă și ce înseamnă să fii un părinte conștient. Nu există facultăți pentru părinți și nici o agenție nu dă licență de părinte, dar oricine poate fi.
-
19 Aprilie 2017 13:45
Pauza de cafea | Educația între libertate și limite
De obicei, ne plac copiii dezinvolți, relaxați, care comunică ușor. Altfel spus, cu libertatea în sânge. Admirăm astfel de copii și dacă suntem părinți ne dorim copii cu aceste calități.
-
21 Martie 2017 11:24
Sâmbătă va avea loc a doua NeConferință UpGrade în Educație
Cele mai bune practici educaționale din Republica Moldova vor fi prezentate și dezvoltate sâmbătă, 24 octombrie, 2015 la A Doua NeConferință UpGrade în Educație, organizată la Biblioteca Municipală…
-
22 Octombrie 2015 10:42
Prima neConferință Upgrade în Educație din Republica Moldova
La Prima neConferință UpGrade în Educație din 18 mai, organizată la Biblioteca Municipală B.P. Hașdeu sunt așteptați toți cei interesați de o educație mai bună în Moldova.
-
14 Mai 2014 17:28